Nieuws

Image for Cultuurherstel is na succesvolle pilot open voor nieuwe aanmeldingen

Cultuurherstel is na succesvolle pilot open voor nieuwe aanmeldingen

Cultuurherstel, hét platform dat de brede cultuursector verbindt met professionals uit het bedrijfsleven, is na een succesvolle pilot open voor nieuwe aanmeldingen.

“We merken dat, in deze ontzettend uitdagende tijd, instellingsdirecteuren het zeer op prijs stellen dat Cultuurherstel extra deskundigheid voor hen kan organiseren.” aldus Hans van Hooren, projectleider van Cultuurherstel over de succesvolle pilot. Culturele organisaties kunnen zich per direct aanmelden voor een coachingstraject met een professional uit het bedrijfsleven.

Professionele culturele organisaties met vraagstukken rondom financiering, persoonlijk leiderschap, strategie en organisatie kunnen zich aanmelden door de Quick Scan in te vullen. Cultuurherstel zal vervolgens beoordelen of de aanvraag geschikt is voor een coachingstraject.

Professionals uit bedrijfsleven, consultancy, openbaar en/of cultureel bestuur, met een sterke affiniteit voor de cultuursector, zijn van harte uitgenodigd om zich te oriënteren op een rol als coach. Nadere informatie is hier te vinden.

Een succesvolle match

Een voorbeeld van zo een coachingstraject is Filmhuis Alkmaar, dat voor de uitdaging stond om middenin de corona crisis een nieuw meerjarig beleidsplan op te stellen. Marieke Jonker, toentertijd net aangesteld als directeur van Filmhuis Alkmaar en deelnemer van Cultuurherstel, vertelt over haar coachingstraject: ”Ik dacht: dat is precies wat ik nodig heb. Vanaf dat moment ging het snel. Ik werd gekoppeld aan Pauline Altena. Als voormalig financieel directeur combineert zij zakelijke expertise met haar persoonlijke affiniteit met film. Voor ons de perfecte match.”.

Ook coaches kijken positief terug op de pilot. Zo vertelt Els Sweeney-Bindels, voormalig hoofd van het Amsterdamse kantoor van de Europese Investeringsbank, over haar traject bij het Muiderslot: “Het Muiderslot is heel anders dan de omgeving waar ik me op mijn werk in begeef. Ik ben hier met mijn neus in de boter gevallen.”.