Nieuws

Ons nieuwe teamlid: Martin aan de slag als projectmanager

Martin van Engel start bij Cultuurherstel! Hij vertelt over zijn eerste bezoek aan een culturele instelling…

Martin van Engel start als projectmanager bij Cultuurherstel! Hij heeft ruime ervaring binnen de culturele sector. Zo heeft hij o.a. gewerkt voor het Van Gogh Museum als programmanager Van Gogh verbindt. Daar stuurde hij een onderzoeksteam aan en schreef hij academische papers. Momenteel adviseert hij de sector over diversiteit en inclusie. “Ik geloof in de kracht van cross-sectoraal leren en heb veel zin om, met Thomas, Cultuurherstel verder uit te bouwen.”

Vorige week viel Martin direct met zijn neus in de boter toen hij een bezoek mocht brengen aan de DAT!School. Hij ging langs voor een kennismakingsgesprek naar aanleiding van een Quick Scan. “De DAT!School is makkelijk te vinden aan het Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord, de deur stond letterlijk open. De locatie ademt theater, creativiteit en ambacht; hier gebeurt van alles! Directeur Myrna Versteeg wachtte me al op in een grote ruimte, het was de speelzaal waar jongeren hun talenten laten zien. Ik ben altijd benieuwd naar de persoon achter de professional. Dus ik ging eerst met Myrna in gesprek over haar carrière pad. Ze komt uit de inhoud en heeft een lange trackrecord in de mediawereld en in Amsterdamse theaters. Haar drive is om mensen hun verhalen te laten vertellen.”

Na dit persoonlijke gedeelte, gingen Martin en Myrna over tot de Quick Scan. Daarin deelde Myrna haar visie op kunst en cultuur in Amsterdam. Hoe haar organisatie zich daartoe verhoudt en wat daarin vooral de kansen en uitdagingen zijn. Duurzame huisvesting staat bijvoorbeeld hoog op agenda, want de huidige locatie is tijdelijk. Daarnaast wil DAT!school minder afhankelijk zijn van subsidies. Cultuurherstel gaat haar koppelen aan een coach met de juiste expertise.

“Wat me opvalt is hoe eager directeuren zijn om hun organisatie te laten slagen. Myrna heeft echt hart voor de zaak. En dus hart voor de kinderen in Amsterdam, zodat zij zich kunnen verrijken met cultuur. We gaan op zoek naar een passende coach om haar en de organisatie verder te helpen.”